photoshoot med Kathinka

21.jul.2011 16:24
1 kommentarer

I går kom Kathinka til meg. Vi trengte å snakke litt sammen og sånn. Koselig! På kvelden bestemte vi oss for å ha en liten "photoshoot". Så her har dere noen av bildene

 Alle bilder er tatt med nikon d3100, og forskjellige innstillinger. Det ble mørkere, så vi måtte ta noen av de siste bildene med blitz.

 

BLÆ. Har vært på jobb 8 timer idag og. Skal det i morgen også, etterpå det tar jeg bussen i 5 timer til Drammen! Blir fuuun! Rakel, Sarah S, Nadja og ei ann ei skal "passe" på huset til tanta til Nadja i helga, me like! På mandag er det jobb igjen og på torsdag drar vi til Vatland! :D Årets begivenhet! Men tror ikke det kommer så mange denne ganga... Men blir nok gøy uansett!

 

Gleder meg til vi får skole pc, så jeg slepper å låne mammas pc for å legge inn bildene midlertidig, siden min er hemma. Har ikke noe redigeringsprogram her heller. Så har masse videoer jeg skal redigere sammen senere en gang. Iiiih, digger kameraet mitt!  Jeg vet jeg ikke er så veldig flink enda, men skal øve meg masse!

 

Vi snakkes kanskje på bussen i morgen!

-Siljø

u smile, I smile

06.jul.2011 21:55
0 kommentarer


Nikon D5100 + Nikon 18-55mm + Nikon Speedlight SB-600. tatt av Dennis, da. 

If you need me. I'll come running. From a thousand miles away. When you smile I smile. You smile I smile. - Justin Bieber. 


my pretty bff

06.jul.2011 10:06
2 kommentarer
Nikon D5100 + Nikon 18-55mm + Nikon Speedlight SB-600 

 

To (tre) bilder av Siljesau fra igår. Hun la jo ut en liten bildeserie, men jeg tenkte å dele to bilder av henne som jeg tok igår, og som jeg har redigert. Pena mi! Klarte ikke bestemme meg for svart/hvitt eller farger på det øverste, så la med begge deler. Hehe. 

Hva syns dere, hvilket var finest?

 

-Hege. 

 


bilder fra dagen

30.jun.2011 23:22
1 kommentarer

Litt veldig random, men har egentlig bare testet ut. Bildene av lillesøstrene mine er vannmerket fordi det er så ufattelig mange gale folk som stjeler bildene og later som om det er deres unger, og derfor syns jeg det er greit å vannmerke dem. Legger ikke med så mange, siden alle er nesten helt uinteressante. Skal ta ordentlige bilder imorgen, nemlig (etter at jeg har ryddet og vasket rommet - ork). 

Nikon D5100 + Nikkor 18-55mm og Tamron 18-250mm + Nikon Speedlight SB600 (på paper crane bildet). 

 

Ha ha, lol, jeg skrev først Nikon D40, og oppdaget ikke før jeg skulle trykke på "publiser" at det var feil. Ha ha. 
Hva synes du om bildene?

 

- Hege.  

 

 


a brand new camera

30.jun.2011 19:52
0 kommentarer

Heia! 

 

Jeg sovnet ikke før 3:30 igår fordi jeg var så spent, så det å våkne opp og se på Sporings-appen på iPhonen at pakken fortsatt befant seg i Kr.sand var rett og slett helt forferdelig deprimerende. Jeg la meg under dyna og holdt på å begynne å grine. Men, en halvtime senere får jeg melding av pappa om jeg har fått pakke. Og jeg bare: hva søren? Så tenkte jeg: tenk om pappa har hentet den og kommet innom med den, og den ligger i stua. Så jeg snublet ned trappen i samme sekund jeg leste meldingen, men nei, ingen pakke. Så jeg spurte han hva han mente, og mens jeg ventet på svar så sjekket jeg sporingsappen igjen. Og tror dere ikke den hadde ankommet postkontoren her jeg bor!? Så jeg kastet på meg de første klærne jeg fant, dro med meg lillesøster på sykkelen og syklet så fort til postkontoret at det luktet svidd gummi (nesten). Jeg står utålmodig i køen og smiler som en gal bikkje som nettopp har fått pølse. Så når det endelig er min tur, og dama har tastet inn sporingsnummeret for å finne pakken, sier hun: "er du sikker på at den kommer med Posten?" Og jeg bare: "ja, ja, ja, helt sikker!!". Så sjekket hun igjen, mens hun sa: "for dette nummeret eksisterer ikke." Og jeg fikk lyst til å legge meg ned å grine... Men så plutselig rekker hun meg en pakke og smiler. Og jeg bare: "TAKK!" Hahahahah, vet det ikke er meningen man skal si det, men, ble så lykkelig. Ha ha. 

 

Så tar jeg lillesøster i hånda og bærer pakken ut til sykkelen, låser den inne i sykkelvogna og sykler hjem igjen så fort jeg kan (er sikker på at jeg bruke mindre enn 2 minutter, lol). 

Åh, og inni esken gjemte verdens fineste kamera seg. Ah. Lykke. Gårsdagens depresjoner var med ett byttet ut med lykkerus. Så idag har jeg egentlig bare filmet og tatt bilder. Laget en liten "test-film", så er ikke den beste, for jeg er jo ikke vant med det å måtte fokusere osv, men øvelse gjør mester. Er dritfornøyd med kameraet, bare så det er sagt. Kommer bilder også, senere i kveld. Må bare redigere ferdig. Her er filmen:

 

(Kvaliteten er egentlig bedre, men gadd ikke laste den opp i full oppløsning siden det tar så lang tid. Tror jeg skal begynne å bruke vimeo). Ta fullskjerm for å få HD. 

 

- hege.


fine silje

29.jun.2011 13:28
0 kommentarer

 

Vet ikke hvem som har tatt dette bildet, jeg tror det er Helga, men det lå i hvert fall i bildemappen fra en strandtur med klassen, og jeg syns det var så fint at jeg gav det en omgang i photoshop. Fine sauen min 

 

- Hege. 

 

 

 

 


tick-tock, tick-tock

27.jun.2011 21:36
0 kommentarer


Nikon D40 + Nikkor 18-55mm + Nikon Speedlight SB600

 

- Hege.


they are not the only beautiful girls

26.jun.2011 23:00
3 kommentarer

When you look at yourself in the mirror, don't compare yourself to others - compare them to you! myself. 

 

Finami. Deg kan ingen måle seg med. Men du er er et unikt unntak. I love you! 

 

- Hege. 
lykkerus

25.jun.2011 00:00
0 kommentarer

Gjett hvem som har bestil nytt KAMERA!?!??! MEG!!!! Fant et sånn uketilbud på NetOnNet, så da slo jeg til! *Lykkelig*. Hvis noen er interessert i et Nikon D40 med 18-55mm's objektiv (begge deler virker, det er fiksa, nemlig) - HYL UT! 


I tillegg bestile pappa en NAS, altså en nettverks-harddiskgreie, så nå når den kommer kan jeg legge de 10 000 gamle bildene mine inn på den, så slipper den å oppta 80% av kapasiteten på Mac'en min. Wihu! LIVET ER HERLGI! Tok en skikkelig dans på badet etter å ha sett kjøpsbekreftelsen. 
Peace out people!!Nå bærer det til Sidereel.com for å kose med tv-serier. See yah 2morrow guys! 

 

- Hege. 


kameraprat

23.jun.2011 23:03
2 kommentarer

Har hatt en koselig St. Hansaften idag. Kamera virket visst ikke sånn som jeg trodde. Så da blir det straka vegen til reprasjon. Har nå bestemt meg en gang for alle, jeg skal kjøpe Nikon D5100, og få ordnet D40'en så jeg kan selge det. Har lyst på et nytt kamera fordi jeg er over "auto-stadiet". D40 er et nybegynnerkamera, og er i mine øyne et kamera for de som kun tar bilder på autofokus som tror det tar 10 ganger bedre bilder enn kompaktkamera, mens det egentlig bare tar 10 ganger mere plass i vesken. Misforstå meg rett; du kan få bra bilder med det på manuelle innstillinger også, men ikke uendelig. Jeg har hatt det i 2 og et halvt år nå, og jeg føler at jeg nå er klar for et litt mer utfordrende kamera. Et med bedre blenderåpning, ISO osv. I tillegg vil jeg ha et kamera som kan filme, da filming også er noe jeg finner interessant. 

 

Men tipper at 99% av dere som leser dette innlegget ikke finner dette noe interessant, så jeg runner av her med å legge ut det eneste OK bildet fra dagen - Tora som blåser såpebobler. I kveld skal jeg lese bok og se tv-serie, og virkelig kose meg. Har ikke vært i form lately, så håper at jeg snart kan rydde vekk hosesaften, og ikke finne den frem før i november/desember. Altså, hvem blir forkjøla i juni?! Har ikke badet siden februar, og da badet jeg i Carribien. Ser ikke hvorfor JEG, av alle personer er syk. Jaja.Av å se på dette bildet får jeg bare mer og mer lyst på makro-objektiv. Åh, enda bedre blenderåpning = enda bedre BOKEH. Ah, heaven! Ha ha, dere må tro jeg er saiko i hodet, leter etter livets verdier i kameraobjektiver? Oh holy macarony. 

 

- Hege. 

 


tjømsturen '11

22.jun.2011 16:32
3 kommentarer

Kom på at jeg helt hadde glemt bort bildene fra når vi var på tur til Tjøm med skolen. Så bildene kommer nå. Skal legge ut en videoblogg også når jeg får redigert den. 
 Bildene er ikke så veldig redigert, og noen har av en eller annen grunn veldig høy ISO. Bildene er tatt med Lindas kamera! Thank uuuu! Og forresten, sorry for litt vel mange bilder. Klarte ikke begrense meg, tihi!

- Hege. 


when you smile, i smile

03.jun.2011 17:12
5 kommentarer

If you need me. I'll come right there. From a thousand miles away. When you smile I smile. 


Foto & redigering: Hege. Quote: Justin Bieber. 

- Hege. 
trenger hjelp ved kjøp av makro-objektiv

02.jun.2011 19:53
1 kommentarer

Jeg har bursdag om 15 dager, og på ønskelisten står selvfølgelig litt fotoutstyr. Kamera kommer jeg ikke til å få, men har satt et objektiv på listen. For øyeblikket står Sigma 50mm f. 2,8 ex dg makro linse der, men jeg er usikker, er det autofokus? Har googlet i over en time, men finner ikke noe om hva ex dg betyr, vet hvordan jeg skal finne det ut med nikons objektiver, men ikke med sigmas. OMB, ingen skriver om det. Det virker jo som et fantasisk objektiv, men jeg kan ikke ha det om det ikke er innebygget autofokusmotor i objektiv. 

Har sett på noen andre også, bl.a fra nikon, men vil ikke gå for høyt i pris, samtidig som jeg må sørge for at det er autofokusmotor i objektivet. Vil dessuten ikke ha høyere enn 50mm, og det må være fast-objektiv. Jeg vet jeg er prippen, men når jeg først kjøper noe skal det være bra. 

Kameraet jeg skal kjøpe er nikon d5100, altså, så det må være et objektiv som er tilpasset nikon. Så hvis noen der ute kan hjelpe meg, hyyyl ut!! Hadde blitt kjempeglad. 
103731 Sigma 346944 Sigma 50mm F2.8 EX DG Macro Nikon AF Macro til Nikon Digital, Norsk Garant

- hege.  


it's going to be hard without you...

02.jun.2011 12:12
4 kommentarer

God morgen! :) Hvor digg er det ikke å våkne opp i huset og ingen er hjemme? Bare sette på musikk og spise left over kebab fra i går? Og bare glede seg til å få besøk av verdens beste senere? Åh, I like it! Men må selvfølgelig ikke glemme at jeg må rydde ogsånn da, men no stress.

I går var en super dag! Var å bada for the first time i år. Brrrrr kaldt! Men nå er det gjort i hvert fall. Tenkte jeg skulle legge ut de bildene fra mandag som jeg har redigert? Det er "litt" kjipt at jeg ikke kommer til å se disse to jentene hver dag på skolen til neste år. Alle tre på forskjellige skoler... Vi har liksom hengt sammen på skolen som lim. Årh, ikke tenke på det nå, happy day today. 

Vi har hatt 3 supre år sammen! Hadde aldri hatt det så bra på u. skolen uten dere. Håper vi ikke mister kontakten. Glad i dere!

hva skal dere todaaay? :)


-Siljø


vi har kjøpt oss traktor!!

02.jun.2011 12:03
1 kommentarer
No one can drive us crazy unless we give them the keys.